Телешко руло Mийт лоуф

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Телешко руло Mийт лоуф1 / 2
22/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2-3
"Перфектното семейно ястие - ароматно, много вкусно и ефектно поднесено"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 450 г крехко, мляно
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава, голяма, накълцана наситно
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/8 ч.л.
  • зеленчуци - задушени, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Форма с незалепващо покритие се намазнява. В голяма купа се смесва мляното месо, овесените ядки, лукът, кетчупът, водата, магданозът и черния пипер. Всичко се обърква много добре.

С мокри ръце се оформя голямо руло от цялата смес. Премества се в съда за печене се пече половин час, след което се залива с още малко кетчуп и се пече за около 20 минути. Трябва да се получи хрупкава коричка. Поднесете руло със задушени зеленчуци.

Сервирайте ястието леко охладено с гарнитура от задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: