Домашен кетчуп
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Лесна
Изпробвана: 4 изпробвана
Любима на 55 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Slavina
Необходими продукти
  • • 4 кг готово доматено пюре
  • • 250 мл олио
  • • 350 г оцет
  • • 400 г захар
  • • 3 с.л. стрита чубрица
  • • 10 г черен пипер
  • • 10 г кимион
  • • по 1 ч.л. канела, бахар, карамфил, индийсдко орехче и кориандър (смлени)
  • • сол
Начин на приготвяне
В голям съд се изсипва доматеното пюре, слага се на котлон и когато заври се прибавят всички подправки. Задушава се около 10 минути, като се бърка непрекъснато за да не загори. Пълнят се шишенца с големина по избор. Стерилизира се 10 минути.

Рецептата е добавена от eledra на 15 Май 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Slavina
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1 15 Сеп 2020
# 4
Slavina
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Остана ми доматено пюре и реших да направя кетчуп по тази рецепта, но с малки изменения. Оцета го сложих да кипне и сложих всички подправки в него, покрих и оставих да изстива 2-3 часа. Разредих с малко вода пюрето, добавих прецеденият оцет, захар и сол на вкус и сложих да се вари на слаб огън, като от време на време разбърквах. Като започна да се сгъстява добавих чер и лют пипер. Към края пробвах на сол и захар и добавих малко нишесте разтворено в предварително заделен сос. Олио не съм слагала, мисля, че е излишно.
[Изпробвана]
15 Сеп 2020
# 3
jacksparrow_bg
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Добра рецепта, бързо става и има малка разлика с този от магазина, домашния е по-вкусен. :)
[Изпробвана]
20 Сеп 2015
# 2
shaym
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
По тази рецепта леля ми прави кетчуп всяка година. По-вкусен не съм яла.
[Изпробвана]
26 Ное 2013
# 1
elisil
любител с ренде
[Изпробвал рецептата]
Рецептата си е много добра-изпълних я с леки вариации в подправките-предпочитам кетчупа малко по-сладък Задуших го в тава във фурната-така не се налага да бъркам непрекъснато и няма опасност да загори
[Изпробвана]
20 Сеп 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.